×
Wellness lodges Natuurlodges Wellness Tentlodges

Duurzaam verblijven bij Weidzz Natuurlodges

Volledig elektrisch en klimaatneutraal verblijf

Weidzz Natuurlodges biedt een duurzaam verblijf in het groen. Wij zijn volledig elektrisch en maken gebruik van warmtepompen voor de klimaatbeheersing in onze lodges. De energie wordt opgewekt door middel van 132 zonnepanelen op ons terrein. Ook het onderhoud van het terrein gebeurt hoofdzakelijk met elektrisch gereedschap. Wij beschikken binnenkort over 2 laadpalen voor auto's, waarmee we onze gasten de mogelijkheid bieden om elektrisch te rijden en te laden tijdens hun verblijf bij ons.

CO2-opname en weidevogelbeheer

Wist u dat wij in het verleden 7 hectare bos hebben aangeplant? Dit zorgt voor een CO2-opname van maar liefst 3700 kg per jaar per hectare! Daarnaast beschikken we over 11 hectare grasland waar weidevogels broeden. Het grasland is goed voor een CO2-opname van 25.900 kg per jaar over 13 hectare. Het gras wordt volledig biologisch beheerd en gemaaid en gebruikt voor ons eigen vee. Het weidevogelbeheer is tevens gesloten vanwege het broedseizoen van de weidevogels. Het gras groeit gestaag en zorgt voor een prima schuilplek voor de kuikens van divers weidevogels. Roofvogels, ooievaars, vossen en wolven zijn de predatoren van de weidevogels. Bij Weidzz Natuurlodges dragen we bij aan het behoud van deze vogels.

Duurzame infrastructuur

Bij Weidzz Natuurlodges hebben we duurzaamheid hoog in het vaandel staan en dat ziet u ook terug in onze infrastructuur. We hebben gebruik gemaakt van circulaire materialen voor de aanleg van ons park, zoals bestrating, beplanting, verlichting, zand en palen, zwerfkeien en zitbankjes. Deze materialen hebben ooit eerst een andere bestemming gehad. Daarnaast hebben we bomen die in de verdrukking zijn gekomen in het bos, hergeplant op ons park. Het afval wordt zoveel mogelijk gescheiden en ingezameld in onze milieustraat. Bij Weidzz Natuurlodges verblijft u op een duurzame manier en draagt u bij aan een beter milieu

Slow Ling Drenthe

Weidzz natuurlodges

Hoofdstraat 110
7755 NN Dalerveen
0524 524842

info@weidzznatuurlodges.nl