×
Wellness lodges Natuurlodges Wellness Tentlodges

Over Weidzz Natuurlodge Drenthe

Al vele jaren is aan de Hoofdstraat te Dalerveen het familiebedrijf gevestigd. Wat ooit begon als boerderij met melkvee, werd later veranderd in een boom- en graszoden kwekerij. Na jaren toeleverancier te zijn geweest voor diverse bedrijven, betreffende groen- en grond producten, is de keus gemaakt om over te gaan op recreatie.

In 2022 zijn deze werkzaamheden afgebouwd en is Weidzz Natuurlodges ontwikkelt. Natuur Inclusief Ondernemen is waar de familie Mulder zich graag mee bezighoudt. Het bewust worden van de natuur is een belangrijke speerpunt in de bedrijfsvoering. Dit dragen wij graag uit aan onze gasten.

Familie Mulder: "Wij zijn trots op ons plekje, we zijn ons bewust van het mooie landschap en de ruimte in Drenthe. Regelmatig bezoeken wij het land met de weidevogels en genieten van de geluiden van de vogels en de rust."

Het ontstaan van Weidzz Natuurlodges

Na het afbouwen van bepaalde werkzaamheden is langzaamaan het idee van Weidzz Natuurlodges ontstaan.

We hebben ons de vraag gesteld: ”wat kunnen we met ons mooie plekkie doen? Hoe kunnen we de ruimte en gebouwen op ons erf anders gaan benutten?”

(lees dit leuke artikel gemaakt door Ana Ivis namens ZO!34) : ZO!34 - Vogelspotten uit je bed bij nieuw recreatiegebied WEIDZZ in Dalerveen (zo34.nl)

We hebben een prachtige woonomgeving met aansluitend het beste weidevogelgebied van Drenthe. Ons Noorderbos ligt op steenworp afstand en is opengesteld voor het publiek. De rust en ruimte die deze gebieden uitstralen willen we graag delen met onze gasten.

Natuur Inclusief Ondernemen

Natuur inclusief ondernemen is belangrijk binnen ons bedrijf. Het aangrenzende weidevogelgebied zal uitgebreid worden met een uitzichtheuvel voor onze gasten en passanten. Er komt een extra plas-dras (perceel onder een laagje water) zodat vanaf de heuvel de vogels goed te “spotten” zijn. Wij richten de percelen zo in dat de bijen- en insectenstand goed kan floreren. De diverse zaden die wij zaaien en de fruitsoorten die wij planten zullen dit gaan bevorderen.

Natuur inclusief ondernemen, in combinatie met de recreatiemogelijkheden, versterken elkaar. Het is zinvol om eens te bezinnen en om je heen te kijken wat nu eigenlijk natuur is. De roep om bewust om te gaan met de natuur wordt ieder jaar groter. Wij willen daar graag ons steentje aan bijdragen.

Wat krijgen onze Weidzz gasten

Rust, Ruimte en Regelmaat zijn de speerpunten van ons bedrijf. De beleving van de natuur is een belangrijk aspect van onze Weidzze plannen. Wij delen graag de kennis met onze gasten door middel van de juiste beleving van een verblijf in de natuur. Overnachten in een Natuurlodge draagt bij aan de bewustwording hoe om te gaan met de natuur.

Een bekend fenomeen in Drenthe zijn de fiets knooppunten routes. U kunt geheel naar eigen inzicht een prachtige route samenstellen. Fietsknooppuntenplanner | ANWB

Of gewoon van dorp naar dorp via een romantische route. De energieroute of de internationale route. Alles is mogelijk.

Weidzz  E-fietsen  verhuur

In de verhuur hebben we E-mountainbikes en normale E-bikes (Hunebed Highway Project). Om de natuur goed en beter te kunnen beleven, raden wij u aan om een dagje te gaan fietsen. Op de mountainbike kan dit "Off Road" en op de normale E-bike gewoon lekker op de weg en de daarvoor aangelegde fietspaden.

Informeer naar de mogelijkheden.

HardNine 6, 10G Deo. Grey/black xl

Slow Ling Drenthe

Weidzz natuurlodges

Hoofdstraat 110
7755 NN Dalerveen
0524 524842

info@weidzznatuurlodges.nl